Biblioteca Diosig

joi, 24 ianuarie 2013

Mihai Eminescu,163 ani de la naşterea marelui poet romantic român



Cu ocazia împlinirii a 163 ani de la naşterea marelui poet romantic român, Mihai Eminescu, catedra de Limba şi literatura română a şcolii noastre a organizat vineri, 18 ianuarie 2013, o activitate educativă cu scopul de a familiariza elevii cu aspectele importante din viaţa şi activitatea poetului, dar şi de a descoperi sensibilitatea estetică  a poeziei eminesciene.


Activitatea a debutat cu prezentarea unui material power-point ( realizat de dna. profesor Anca Tălmaciu şi prezentat de eleva Raţiu Réka, clasa a VIII-a C) , având ca subiect biografia lui Mihai Eminescu.








Partea muzical-artistică a fost asigurată de elevii clasei a VI-a A, coordonaţi de dna. profesor Codruţa Negoiţă. Aceştia au interpretat, pe fond muzical, două dintre poeziile eminesciene: Odă(  în metru antic) şi Colinde, colinde.






În ultima parte a activităţii, elevele Boglárka Daróczi( clasa a VIII-a C) şi Şereş Alina( clasa  a VI-a A), au recitat poezia Glossă, atât în limba română, cât şi în limba maghiară, tocmai pentru a facilita receptarea mesajului transmis. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu