vineri, 26 octombrie 2012

Și la Diosig a sosit doamna cu rochiță galbenă


Ghici ghicitoarea mea:

Au plecat spre ţări cu soare
Păsările călătoare,
Căci la noi e frig şi plouă.
Vântul bate cu putere
Frunzele-au căzut şi ele.
În cămară adunate
Stau la sfat fructele coapte
Nu este greu de ghicit
Ce anotimp a sosit ?


Toamna este anotimpul  abundenței roadelor, dar si al melancoliei. Starea sufletească ce se desprinde din sărbătorile tomnatice este bucuria pentru fructele pământului amestecată cu melancolia pentru vremea mohorâtă. Posibilitățile verii au dispărut, iar răcoarea toamnei este la orizont. Cerul devine gri și posomorât.
Fiind  vremea proviziilor  ne adunăm  cu grijă amintirile din vară şi le pitim bine de frigul ce are  să vină. Ne  vom găsi alinarea în ele în nopţile de ploaie rece pe care toamna ni le aduce!         
Vrem sa oferim mai multă caldură pe masură ce vremea se răceşte, să ne deschidem  către cei dragi pe măsură ce natura se retrage din calea frigului să devenim  mai darnici pe măsură ce ziua se zgârceşte cu orele în care ne stă alături, sa fim mai iubitori  pe măsură ce soarele nu ne mai mângâie cu razele sale! 

Acestea sunt unele dintre gândurile care i-au animat pe câțiva elevi de la Școala Gimnazială Diosig în sărbătorirea acestui anotimp trist pentru unii, dar plin de farmec și bucurie pentru cei care au ochi să vadă minunile naturii în această perioadă a anului. Multitudinea și diversitatea culorilor care ne inundă privirea și sufletul nu au corespondent în niciun alt anotimp, unic, dealtfel, fiecare în felul său.
Iată motivele pentru care elevi la fel de diferiți și multicolori precum culorile toamnei, însufletiți și deloc triști că venirea acestui anotimp coincide cu sfârșitul verii  ( a vacanței) și începerea unui nou an școlar,  au pus deoparte din timpul lor liber și au desfășurat o activitate recreativă și plăcută în care au audiat muzică, au prezentat creații proprii legate de acest anotimp și au confecționat cu mult drag flori din frunze și alte decorațiuni de toamnă.
Sperăm ca veți împărtăși cu noi măcar o parte a bucuriei noastre vizionând fotografiile făcute cu aceasta ocazie. 
                            Vă dorim o toamnă îmbelșugată și plină de pace sufletească!

                  

Un comentariu: