Biblioteca Diosig

luni, 7 martie 2011

Gyere a netre!


Bihar megyeben - Az internet népszerüsítésére olyan egy hetes, európai szintű kampányra került sor március első napjaiban, melybe 15 ország között Románia is bekapcsolódott 20 megyéjének több, mint 100 intézményével.

A cél olyan személyeket is megismertetni a világháló használatával, akiknek eddig nem voltak ismereteik róla. A „Gyere a netre” című projekt keretében Románia azt a célt is kitűzte, hogy az elsők között legyen a felhasználók számának bővítése terén. Ennek érdekében azt kertuk a diakoktol, hogy március 4.–én, csütörtökön minél többen rákattintsanak  a  www.ecentre.ro oldalra, és ott regisztráljanak is, mert így történik a számlálás.
Bihardiószeg is bekapcsolódott ebbe a kampányba.
Február 28 és március 5 között szeretettel várt minden érdeklődőt.
A könyvtárban az iskolában és a pszihologiai kabinetben különböző pogramokkal vártunk minden érdeklődőt. 
Sokakban felmerül a kérdés, hogy miért is használják világszerte egyre többen az internetet. Vajon múló divat korunk eme vívmánya, vagy valóban egyre inkább elengedhetetlen követelmény, hogy eligazodjunk a világhálón? Nos, a Bihardioszegi Altalanos Iskola pszihologusa Szabo Aliz  ugy gondolta hogy a  legegyszerűbb módja annak, hogy utánajárjunk ezeknek a kérdéseknek, ha megvizsgáljuk a tanulokkal kozosen, hogy a mindennapi életben hol is tudjuk praktikusan használni az internet előnyeit., hogy melyek azok a területek, ahol a világháló segítségével valóban megkönnyíthetjük mindennapjainkat es melyek azok a hatranyok es negativ hatasok  melyek bennunket felhasznalokat ernek az internet vilagaban.
Ennek erdkeben Február 28 és március 5 között az V-VIII osztalyos tanuloknak kulonbozo tevekenysegeket szervezet , melyekre a pszihologiai laborban kerult sor 8 fos kis csoprtokban amikor is kozosen barangolhatunk az inetrenet vilagaban power pointos bemutatok, beszelgetesek es kisfilmek megtekintesenek segitsegevel.A tanulok koreben nagy sikernek orvendett ez a program  melynek segitsegevel sok uj informacio birtokaba juthattak rovid ido alatt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu