Biblioteca Diosig

marți, 8 ianuarie 2013

“Campionii Educaţiei Digitale”

Echipa din Bihor

În perioada 19 – 20 noiembrie am participat la Bucureşti la Conferinţa Naţională “Campionii Educaţiei Digitale – soluţii nelimitate de învăţare”.  Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a derulat încă din 2007 un amplu proiect denumit “Economia Bazată pe Cunoaştere” în 255 de comunităţi din întreaga ţară. Acum la final de 2012, Ministerul Comunicaţiilor în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a organizat un mare eveniment la care au participat peste 350 de profesori, inspectori şcolari, bibliotecari, manageri RECL, primari. La eveniment au participat Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, domnul Dan Nica, Diana Voicu – director proiect “Economia Bazată pe Cunoaştere”, Neelie Kroes – Comisar Agenda Digitală şi Vicepreşedinte Comisia Europeană care a transmis un mesaj video, Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, domnul Sergiu Nistor, precum şi Arabela Sena Aprahamian, reprezentant al Băncii Mondiale – mesaj video,  Emil Drăghici, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România.

Zece campioni ai educației digitale din mediul rural au fost recunoscuți pentru performanțele lor din activitatea didactică, pe următoarele direcții:
- „Cel mai inovativ profesor EBC”
- „Cea mai activă şcoală EBC”
- „Excelenţă în atragerea de finanţări nerambursabile în şcoală”
-„Excelenţă în atragerea de parteneri internaţionale în proiecte educaţionale cu finanţare”
- „Excelenţă în depunerea de proiecte educaţionale cu finanţare nerambursabilă”
-„Cel mai bun proiect interdisciplinar cu dimensiune virtuală”
-„Cel mai bun proiect cultural local Cultură prin cunoaştere TIC”
- „Cel mai bun proiect cultural de dezvoltare a turismului şi antreprenoriatului meşteşugăresc prin bibliotecă ”
-„Cele mai bune proiecte curriculare cu dimensiune virtuală”
-„Cele mai creative activităţi interdisciplinare online”

A doua zi am participat la ateliere de lucru diferite :
1.      Fonduri pentru școala mea
2.      Rolul bibliotecii moderne în procesul educativ
3.      Cele mai bune practici în activități extracurriculare
4.      Activități curriculare cu competențe digitale

Moderatorul atelierului nostru a fost Mircea Regneală profesor universitar, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti, Preşedinte al Asociaţiei Bibliotecarilor din România, cine a evaluat proicetele realizate prin programul e-cultură.
Invitatul a fost Dan Matei, directorul  Direcției de cercetare, evidență a patrimoniului mobil, imaterial și digital. În discursul domnului Nica a fost  vorbă despre viitorul bibliotecilor publice,despre misiunea bibliotecii, despre abilități ce trebuie să aibă un bibliotecar și despre portalul www.europeana.eu .
A treia parte a atelierului s-a continuat cu exemple de proiecte și cu discuții libere la care a participat și doamna Diana Voicu directorul proiectului EBC.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu