vineri, 20 noiembrie 2015

Könyvjelzőcsere program- ISLM Bookmark Project


Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete más néven  IASL  évek óta szervez az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából nemzetközi könyvjelzőcsere-programot.
A projekt lényege, hogy a jelentkező iskolai könyvtárakat, a résztvevő diákok számát és életkorát  figyelembe véve, a nemzetközi szervezők összesorsolják. A diákok által készített egyedi könyvjelzőket pedig a kisorsolt iskolának kell elküldeni októberben, hogy a megajándékozandó diákok még az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapjában megkaphassák.
Iskolánk immár harmadik alkalommal csatlakozott ehhez a programhoz.2013 októberében egy ausztrál Queenslandi  iskolával cseréltünk könyvjelzőket.http://sacclibrary.weebly.com/about-us.html Tavaly pedig egy egyesült királyságbeli város, Marlborough, egyik iskolájának diákjaival ismerkedhettünk meg (sajna nem személyesen). http://www.themarlboroughscienceacademy.co.uk/home/Idén pedig a portugál Caranguejeira város iskolájába küldhettük el könyvjelzőinket. http://bibliomagicos.blogspot.ro/2014/01/personalidades-francesas-na-biblioteca.htmlkonyvjelzok

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu